Eroziunea dentara

Substantele acide prezente in alimentele consumate zilnic cum ar fi fructele, sucul de lamaie si portocale, vinul si bauturile carbogazoase pot determina eroziunea dentara.

Eroziunea dentara apare atunci cand substantele acide din componenta alimentelor si bauturilor determina reducerea duritatii samaltului cauzand uzura acestuia.

Eroziunea dentara determina:
– modificari ale formei dintilor
– aspect ingalbenit
– aspect translucid al marginii dintilor
– subtierea stratului de smalt duce la sensibilitate crescuta
– carii de colet

Masuri simple pentru a va proteja de efectele eroziunii acide:

– Expunerea la alimente si bauturi acide sa nu se realizeze de mai mult de 4 ori pe zi.
– Evitati sa tineti alimentele care contin substante acide in cavitatea orala sau sa consumati bauturile cu inghitituri mici intr-un interval lung de timp.
– Peritati-va pe dinti cu o perie moale sau medie de minim 2 ori pe zi.
– NU va periati pe dinti imediat dupa consumul alimentelor sau bauturilor acide sau dulci, deoarece acesta este intervalul in care sensibilitatea smaltului la uzura este maxima.
– Folositi o pasta de dinti cu fluor

Share:

Comments 1

Add Comment

Lasă un răspuns