Eruptia dintilor de lapte

Mamici si tatici, daca nu stiti ordinea in care apar dintii de lapte sau va intrebati la cate luni incep sa apara, v-am gasit o poza sugestiva care va poate raspunde la aceste intrebari!

Nu uitati sa va obisnuiti copilul de mic cu periuta si pasta de dinti! Periajul dentar este cea mai simpla, ieftina si buna metoda de prevenire a aparitiei cariei dentare!

Nu lasati copilul sa adoarma cu sticla de lapte sau ceai indulcit deoarece sunt sanse extrem de mari ca acel copil sa dezvolte cariile de colet, care nu sunt deloc sanatoase si estetice! Ganditi-va ca pana la varsta de 6-7-8 ani copilul dumneavoastra are dintii de lapte erupti de la 8-12 luni de viata! Povestiti copiilor ce inseamna o carie, cum e sa te doara dintii si ce trebuie sa faca pentru a preveni cariile si durerea de dinti: periajul dentar dimineata si seara de minim 2 minute, consumul de fructe si legume proaspete, excluderea din alimentatie a sucurilor carbogazoase, in special Cola si evitarea dulciurilor in afara orele de masa!

Cand copilul este destul de mare, trebuie informat in legatură cu importanta folosirii metodelor auxiliare de ingrijire dentara, de importanta vizitelor periodice la medicul dentist si de metodele de preventie a cariei dentare, in special periajul dentar si sigilările dintilor proaspat erupti!

Share:

Leave a Reply