“De la ce vârstă recomandați prima vizită la medicul dentist?” – Sfatul nostru este să mergeți cu copilul la medicul dentist încă de la vârste fragede, 3-4 ani, pentru a se obișnui copilul cu vizitele periodice recomandate, pentru a se obișnui cu mediul și pentru a primi sfaturi din partea medicului dumneavoastră cu privire la igiena corectă, alimentația recomandată și statusul dinților existenți.
“Cum putem proteja acesti molari de 6 ani?” – prin sigilarea lor imediat dupa eruptia completa si o igiena orala buna
“Sigilarea e dureroasa? Necesita anestezie?” – nu este dureroasa, se periaza doar maseluta cu o pasta speciala și se aplica o plomba fluida care intra in santurile de pe suprafata dintelui. Materialul utilizat poate fi in diferite culori sau culoarea dintelui, in functie de preferintele copilului.
“Sigilarea nu afecteaza relatiile normale de ocluzie? (cuspizii dintilor antagonisti)” – Nu. Sigilarea are loc de cele mai multe ori inainte sa existe contact cu antagonistii. Stratul materialului de sigilare este oricum foarte subtire. In momentul cand antagonistii ajung in ocluzie, materialul de sigilare se elimina din locurie de contact ale dintilor, tocmai pentru a nu perturba ocluzia.
“Informatiile d-voastra sunt nepretuite pentru noi ! Ati putea sa-mi spuneti ce se poate face in cazul unui copil de un an caruia ii creste un dintisor intre maxilar si obraz ? Este neobisnuit acest lucru pentru noi si nu stim cum se poate interveni ! Cu multumiri si stima!” – din pacate nu se poate interveni in aceasta problema, dar din experienta va putem spune ca poate fi o situatie temporara. In dentitia de lapte nu sunt frecvente anomaliile de pozitie (asa se numeste ceea ce ati descris). Partile moi (obraz, limba) au capacitatea de a pozitiona dintisorii la locul adecvat, deci asteptati, urmariti si daca doriti, va asteptam la un consult in cabinetul Rivulus Pueris. Multa sanatate.