Ce NU trebuie sa faca parintii in momentul eruptiei dentare

Inainte de toate, mentionam, pana la varsta de 6 luni, bebelusul nu trebuie sa primeasca alimente in afara de lapte, nici macar apa.

Ce facem cand dintii de lapte apar?

 NU ii da alimente tari (morcovi cruzi)! Multe persoane cred ca acestea ajuta la calmarea durerii. In realitate, insa, alimentele tari pot rani gingiile sensibile si inflamate ale bebelusului.

Pentru racorirea gingiilor, ofera-i un inel pentru dentitie.

 NU se recomanda mancarea prea calda, deoarece gingiile bebelusilor sunt extrem de sensibile la alimentele fierbinti.

Ofera-i mancare gatita calduta, supe creme si alte preparate cu texturi cremoase.

 Evita sucurile de fructe. Fructele contin atat zahar, cat si acid citric, care pot altera foarte usor smaltul dintilor.

Poti sa ii oferi sucuri de fructe diluate cu apa, pe care sa i le servesti intr-o ceasca, cu lingurita.

 NU se recomanda dulciurile sau biscuitii, mai ales inainte de culcare. Cantitatea mare de zahar din astfel de produse este daunatoare dintilor.

Paseaza-i cateva bucatele de banana si amesteca-i-le cu iaurt, pentru a-i asigura o gustare dulce, racoritoare si sanatoasa.

 NU se recomanda laptele (indulcit) in biberon inainte de culcare. Acesta se depune in jurul dintilor si produce eroziunea acestora.

Da-i un biberon cu apa, din care il poti servi peste noapte, in cazul in care i se face sete. Sub nicio forma nu se indulceste apa cu miere sau zahar.

• NU folosi medicamente care contin benzocaina (un anestezic pentru membranele mucoaselor gurii si gatului), deoarece aceasta substanta reduce cantitatea de oxigen din sange.

Foloseste siropurile cu seringa dozatoare, pe baza de paracetamol sau ibuprofen. Sunt cele mai recomandate medicamente pentru combaterea durerii provocate de eruptia primilor dinti.

 NU utiliza geluri pe baza de alcool, in ciuda faptului ca multe persoane le recomanda. Alcoolul poate rani gingiile. In plus, nu este cel mai bun sedativ recomandat copiilor de 6 luni.

Foloseste un gel special, care se aplica direct pe gingiile inflamate si dureroase. Este natural si destul de eficient impotriva durerii, inflamatiei sau salivei excesive.

 

 

 

Share:

Leave a Reply