Igiena dentara a copilului dumneavoastra

Nu uitati sa va obisnuiti copilul de mic cu periuta si pasta de dinti! Periajul dentar este cea mai simpla, ieftina și buna metoda de prevenire a aparitiei cariei dentare!

Nu lasati copilul sa adoarma cu sticla de lapte sau ceai indulcit deoarece sunt sanse extrem de mari ca acel copil sa dezvolte cariile de colet, care nu sunt deloc sanatoase si estetice! Gânditi-va ca pana la varsta de 6-7-8 ani copilul dumneavoastra are dintii de lapte erupti de la 8-12 luni de viata! Povestiti copiilor ce inseamnă o carie, cum e sa te doara dintii si ce trebuie sa faca pentru a preveni cariile si durerea de dinti: periajul dentar dimineata si seara de minim 2 minute, consumul de fructe si legume proaspete, excluderea din alimentatie a sucurilor carbogazoase, in special Cola si evitarea dulciurilor in afara orele de masa!

Cand copilul este destul de mare, trebuie informat in legatura cu importanta folosirii metodelor auxiliare de ingrijire dentara (apa de gura, ata dentara, dus bucal), de importanța vizitelor periodice la medicul dentist si de metodele de preventie a cariei dentare, in special periajul dentar si sigilarile dintilor proaspat erupti!

E mai usor sa previi decat sa tratezi!

 

Share:

Leave a Reply